Citalopram (Celexa)

Citalopram (Celexa) e un medicament utilizat pentru tratamentul de depresie şi anxietate. Este un antidepresiv medicament care afectează neurotransmitters. De neurotransmitters sunt substanţe chimice care ajuta pe nervi în creier a comunica unele cu altele. Acesta a fost observat că în nici un dezechilibru neurotransmitters poate cauza dipression. Citalopram (Celexa) împiedică asimilarea de neurotransmitter, serotoninei, de celule nervoase după ce este eliberat. Medicamentul ajută creierul secreting in liber serotoninei care stimulează celule nervoase.

Citalopram (Celexa) se încadrează în categoriile de serotoninei reuptake inhibitori selectivi (SSRIs). În această categorie, va găsi droguri ca fluoxetină (Prozac) paroxetine (Paxil) iar sertraline (Zoloft). Citalopram (Celexa) a fost aprobat de către FDA în ani 1998. Acest medicament a fost prevăzut pentru tulburare de panica, sindrom premenstrual dysphoric (PMDD); tulburări de comportament obsesiv (OCD); tulburări de anxietate şi tulburări de stres posttraumatice.

Doza de pornire de Citalopram (Celexa) mg este de 20, care pot fi luate fie de dimineata sau seara, în funcţie de prescripţie medicală.

Aceasta poate fi majorat la 40 de mg pe zi, după o săptămână. Dozele sunt ajustate lent pentru găsirea celui mai eficient doza. Cu toate acestea, nu poate dura mai multe săptămâni înainte de tratamentul maxim adverse sunt observate.

Unele dintre aceste reacţii adverse frecvente cauzate de un aport de Citalopram (Celexa) sunt vomă, transpiraţie excesivă, cefalee, greaţă, gura uscată, tremurături, somnolenţă, şi incapacitatea de la culcare. Cei mai mulţi oameni experienţă aceste tipuri de reacţii adverse. De droguri este, de asemenea, asociate cu disfuncţie sexuală. Retragere de simptome pot fi vazut daca aportul din medicament este brusc stoppped. Principalele simptome sunt de retragere, ameţeli, senzaţii o furnicătură, oboseala vise vie, si iritabilitate.

Antidepresive sunt foarte dăunătoare riscant şi în timpul sarcinii si pentru mamele care alăptează. Daca o ia Citalopram mamei (Celexa) în timpul a treilea trimestru, s-ar putea determina complicaţii.
În cazul în care o mamă care alăptează acest medicament ia, aceasta va avea efect negativ asupra copilul.

Ca orice alte antidepresive, Citalopram (Celexa) de asemenea creste riscul de sinucidere gândire. Acest lucru este foarte comună în mici copiii şi adolescenţii. Clinică a pacientului trebuie să fie luate în consideraţie împreună, cu vârste şi istoric medical. Pacienţii care iau acest medicament ar fi monitorizate atent.

Citalopram (Celexa) are fost, de asemenea, utilizate în tratamentul tulburărilor mananca precum anorexia nervosa, bulimia nervosa. Odata cu acest lucru, condiţiile mentale poate fi tratat cu ajutor de acest medicament.

Scurtime de Respiraţia Datorită Anxietate
Copii Anxietate
Anxietate Scala
Anxietate Forum
Atacuri de panică
Anxietate Relief
Atacurile tratarea anxietăţii
Anxietate îngrijirile paliative în
Monoamine oxidazei inhibitori (Maois)
Anxietate Medicina
Lista fobie